Telefonszám:

+36 70 290 50 40

e-mail:

belvarosijogastudio@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Vasárnap órarend szerint

A gyermekjóga egy komplex mozgásfejlesztő óra, mely javítja a testtartást és fejleszti az egyensúlyérzéket. Oldja a feszültséget, megtanít lazítani. Cél, hogy egy mesén keresztül olyan mindennapi helyzetekkel találkozzanak, amely a pozitív megoldásokat keresve oldja meg ezeket. Növeli az önbizalmat, megtanulják saját testük jelzéseit értelmezni. A gyakorlatok pozitív hatásai nemcsak a testben, hanem a lélekben is jelentkeznek. Segíti a tanulási nehézségek leküzdését, a figyelem és koncentráció képességet javítja. Megtanulják a társas érintkezés szabályait, relaxációs technikákat, és a stressz oldását. Adni és kapni jó – a páros gyakorlatok átélése segít ennek megismerésében.

A foglalkozás (45 perc) menete:

Köszöntés – OM mantra közös “zengetése” gyerek módra

Bemelegítő gyakorlatok: játékos átmozgatás, amely felkészít az ászanák kivitelezéséhez

Ászanák: A gyermekjóga nem hasonlít egy felnőtt jógaórához. Itt egy mesét vagy történetet játszunk el, teljes átéléssel – ahol a gyerekek is aktív résztvevői lesznek a cselekménynek. A jógapózok megnevezése állatok, növények és természeti jelenségek nevein keresztül jelennek meg, így a gyermekjóga alkalmas egy mese “felélesztésére”, leginkább egy drámajátékhoz hasonlít.

Relaxáció: minden foglalkozás fontos része, ahol megtanulják elengedni magukat és időt hagyunk arra, hogy megélhessék saját tapasztalásaikat, belső békéjüket.

Légzőgyakorlatok: stressz oldására kiválóan alkalmas, és ezt a nap bármelyik pillanatában hasznosan alkalmazhatják. Segíti a nyugodt, egyenletes légzés kialakítását.

Játék, játék és játék: sok játékkal, feladattal fűszerezve tesszük változatossá a foglalkozást.

Búcsúzás: a fontos élmények megbeszélése, megerősítése, jutalmazás – OM mantra zengetése.

A gyermekjóga hatásai:

– állóképességet, hajlékonyságot, egyensúlyérzéket, helyes testtartást fejleszti;

– önbizalmat növeli, fejleszti az érzelmi intelligenciát– csökkenti a szorongást, megtanít lazítani 

– helyes légzés megtanulása, feszültség oldása légzésen keresztül– egészséges életmódra nevel

– növeli a koncentrációt, enyhíti a tanulási nehézségeket– érzelmi intelligenciát fejleszt

– játékos mozgásfejlesztés valósul meg minden jóga órán

– maximálisan figyelembe veszi az egyéni képességeket, nincs verseny

– mindenki egyforma fontos – ami növeli az önértékelést

A drámajátékon keresztül olyan mindennapi helyzeteket élnek át, amivel napjaikban is találkoznak. Játékos formában megtanulják kezelni érzéseiket, megtanulnak együttműködni társukkal – fejleszti a szociális készségüket. A jóga a pozitív gondolkodást képviseli – megtanulják ezt a mindennapokban, ami fontos ebben a negatív világban. A tanult elemek otthon is használhatók, jógázni bárhol lehet.

A csoportos foglalkozás 45 perces.

Ára: 2600,- /fő