Telefonszám:

+36 70 290 50 40

e-mail:

belvarosijogastudio@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Vasárnap órarend szerint

Az NMPT Bene Máté által megalkotott mozgásrendszer, mely a jóga és a gyógytorna fúziója a középeurópai emberek igényeire, és életmódjából következő degeneratív gerincproblémáira. Ez a rendszer pont azokat a test belsejéből eredő túlterheléseket oldja meg és programozza át, melyek a degeneratív folyamatok jó részét okozzák.

De miért alakulnak ki ezek a degeneratív folyamatok?

Az emberi test sajnos mindenhez gyorsan alkalmazkodik, akkor is, ha ez esetleg nem jó nekünk. Csak egy példa a sok közül:

 1. A telefon miatt például nagyon gyorsan előre helyeződik a fej, mert a nyak hátsó lágyrészei, szalagjai zsugorodni kezdenek.
 2. Ettől előre kerül a súlypont, amit a medence előre tolásával automatikusan kompenzál a test. ( anterior pelvic shift )
 3. Ettől viszont közelebb kerülnek az ágyéki csigolyákat összekötő kisízületi felszínek, ami reflexesen kivált egy izomvédekezést. ( m.multifidus)
 4. A feszülő izmok melletti rostok így túlműködésre kényszerülnek, az ellenpárajaik pedig az izmok fordított beidegzés miatt kikapcsolnak.

Ettől leszünk szép lassan, pár tíz év leforgása alatt degeneratív gerincbetegek. Az idegrendszer így egyre jobban kénytelen új izmokat, új mintákat kialakítani arra, hogy hogyan használja a testet. Persze a természetestől egyre jobban távolodó mozgásminták egyre jobban terhelik az ízületeket, és újabb és újabb rossz mintákat kényszerül kialakítani. Pedig ennek a folyamatnak a legnagyobb része megelőzhető lenne, ha az ember jóval a gerincbetegsége előtt elmenne valakihez, aki felismeri ezeket a mintákat, aki segít időben törölni ill. újraprogramozni őket 🙂

Viszont amíg nem fáj, addig az ember abszolút nem foglalkozik a csigolyák helyzetét biztosító minták kijavításával…
…hiszen azt természetesnek vesszük, hogy minden rendben van. Így ezekkel a dolgokkal nem is foglakozunk egészen addig, míg a baj és a fájdalom ezzel együtt meg nem jelenik.

A megoldás így is ugyanaz, szükséged lesz egy egy szakértő szemmel néző, a korrekció lehetőségeit pontosan ismerő instruktorra, aki segíteni tud megfordítani a folyamatot, és segít helyre állítani a természetes mozgásmintádat.

NMPT-re van szükséged, ha:

 • ha volt már porckorongsérved, és elkerülnéd kiújulását.
 • ha meggyengültek hasizmaid szülés, hasi műtét után.
 • ha babát szeretnél pár éven belül, és csökkentenéd a derék-, és hátfájást.
 • ha csökkentenéd a sportolás közbeni sérülések kockázatát, javítanád sportteljesítményed.
 • ha csípődött már be a derekad.
 • ha ülőmunkát végzel.
 • ha kellemetlen sokat ülnöd, vagy állnod.
 • ha ropog a csípőd, fáj a térded, könyököd, serceg a nyakad.

A gerincproblémák egy jellemző kellemetlen hobbija, hogy idővel kiújulnak, vagy más gerincszakaszokon jönnek elő. Az NMPT célja ez a tipikus forgatókönyvet megelőzni úgy, hogy kiiktatja azokat a helytelen tartás és mozgás mintákat, melyek általában már évekkel a gerincbetegségek tüneteinek kialakulása előtt jellemzők az emberekre.

Ebben tudok a segítségedre lenni Jógaoktató és NMPT instruktorként.

NMPT egyenlőre egyéni foglalkozás keretein belül történik, melyre az alábbi elérhetőségeink egyikén tudsz időpontot kérni.