Telefonszám:

+36 70 290 50 40

e-mail:

belvarosijogastudio@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Vasárnap órarend szerint

Számomra a jóga több mint hobbi, egy csodálatos kaland, a testem és a lelkem véget nem érő utazása!

De honnan is indult a Belvárosi Jógastúdió és honnan indultam én  Zarándi Viktória jógaoktató?

Mondhatni „előző” életemben mérnök értékesítőként kerestem a kenyerem. Állandó hajtás, végtelen teendő listák, stressz, reggeltől estig a volán mögötti életforma, melynek hatására csak egy elfáradt lélek és egy elhasznált, a „mai emberek” betegségeitől károsult test voltam. Manapság sajnos sokunknak ismerős lehet ez a leírás. Véletlenek nincsennek, amikor a legnagyobb szükségem volt a változásra, elkoptatott testem gyógyítására, akkor jött szembe velem a jóga és egyszerre minden más lett. A rendszeres gyakorlás következtében fájdalmaim enyhültek, megszűntek, történt ez gyógyszerek és drága orvosi beavatkozások nélkül. Mindig is olyan tevékenységre vágytam, amely arra késztetett, hogy erősebb legyek, leküzdjem saját korlátaimat és a jóga ezt hozta ki belőlem.

Az öngyógyító hobbiból szenvedély lett, melynek hatására 2015-ben elvégeztem az első, 200 órás Yoga Alliance International által jegyzett Hatha jógaoktatói kurzust, ezzel pedig megszületett egy álom, a Belvárosi Jógastúdió.

A Yoga Alliance Internationalnél vezetett adatlapom: https://www.yogaallianceinternationaleurope.org/miskolc/500-hour-certified-yoga-master/vikt%C3%B3ria-zar%C3%A1ndi

 

Tradicionális hatha jóga, Vinyasa Flow jóga, Astanga jóga, Yin jóga, Gerincjóga és számtalan jógatípus, mellyel szorgos gyakorlóim az évek során megismerkedhettek általam és később saját tanítású oktatóim által. Számomra az igazi szerelem, a nagy kedvenc mindig is a Gerincjóga volt, amelynek köszönhetően a testem ismét visszatalált régi önmagához. A Gerincjóga a kulcs szervezetünk rendbetételéhez, fájó derekunk, hátunk regenerálásához. Rendkívül összetett mozgásforma, karbantartja a testet és a lelket, célja az egészségmegőrzés, a megelőzés (prevenció), illetve az utókezelés (rehabilitáció).

Megelőzni, megelőzni, megelőzni… Időben lépni és megelőzni a felgyorsult életmódunk okozta betegségeket, nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontos ez. Hiszem azt is, hogy az ép testben ép lélek megőrzéséhez nem elég csak a fizikai test edzdése, szükség van a jó közérzet és megfelelő énkép és ezzel együtt az egészséges elme és tudatállapot kialakítására is. Ehhez elsősorban magunkat kell megismernünk, megszeretnünk, elfogadnunk, és kontrollt szerezni a tudatunk felett.

Ha fájdalmaid vannak, vagy a stressz okoz gondot az életedben, akár meditálni, nyújtani szeretnél, kiengedni a fáradt gőzt, vagy tökéletesíteni alakod, fordulj hozzánk bizalommal, mi a Te egészségedért dolgozunk nap mint nap.

Mikor szükséges az egyéni tanácsadás és/vagy óra a csoportos helyett?

   • Fájdalom érzet „ok nélkül” -i esetekben
   • aktív discogen, vagy kisízületi fájdalom esetén
   • helytelen tartás korrigálásának első lépése
   • funkcionális és struktúrális scoliosis (gerincferdülés)
   • scheuermann kór
   • osteoporosis (csontritkulás)
   • 60 éves kor felett
   • és amikor ezt szeretnéd 

Ezen esetek extra figyelmet és a gyakorlatok szükség szerinti adaptációját igénylik, melyre a csoportos órákon nincs lehetőség.