Telefonszám:

+36 70 290 50 40

e-mail:

belvarosijogastudio@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Vasárnap órarend szerint

A Belvárosi Jógastúdió 2015 szeptemberében nyitotta meg kapuit jelenlegi helyén, a Szemere u. 2 szám alatt, a belváros szívében. Így Mi vagyunk Miskolc egyik legrégebbi tradicionális jógastúdiója, ahol az indiai ashramok hangulatát idéző környezetben ismerkedhetnek gyakorlóink a jóga különböző aspektusaival.

Célunk, hogy minél több irányzat megtalálható legyen stúdiónkban, így minden kedves vendégünk rátalálhat a számára legideálisabb gyakorlási formára. Oktatóink folyamatosan képzik magukat, így a modern tudomány biomechanikai ismereteivel ötvözve adják át gyakorlóinknak a a jóga ősi, tradicionális tudását.

Hitvallásunk:

„A hatha jóga megtanít arra, hogyan tartsuk meg a testünket éltető erők rendjét, s ha természetellenes életmóddal vétkeztünk egészségünk ellen, hogyan nyerhetjük azt ismét vissza. A beteg ember terhére van önmagának és ember társainak, ezért a hatha jóga alap-tétele: EGÉSZSÉGESNEK LENNI KÖTELESSÉG!”

(Selvarajan Yesudian)

Ti mondtátok…

Séf

„Egy évvel ezelőtt ismerkedtem meg a jógával. Történt ugyanis, hogy a munkahelyemen beállt a derekam, és nem bírtam megmozdulni. A párom elvitt a sürgősségire, kaptam infúziót, izomlazítót és fájdalomcsillapítókat, aminek köszönhetően valamivel jobb lett, de két hétig nem tudtam dolgozni, pihennem kellett, járni sem nagyon bírtam. Idővel kezdtem helyre jönni, de éreztem, hogy valami nem az igazi; még mindig éreztem fájdalmat a gerincemben, a csigolyáimnál, a nyakamban. Elkezdtem gyógymódok után kutatni, sok cikket elolvastam, és egyszer csak felfigyeltem a jógára, és konkrétan a Belvárosi Jógastúdióra. Felvettem velük a kapcsolatot, megbeszéltünk egy időpontot, majd az első találkozás alkalmával sokat beszélgettem Vikivel, aki felmérte a problémáimat, és amióta jógára járok, nincsenek fájdalmaim sem a nyaki résznél, se a gerincemnél, a derekamnál. Jól is érzem magam, mintha kicseréltek volna! Tényleg azt tudom mondani, hogy borzasztóan jót tett nekem a gerincjóga, de nemcsak a testemnek, hanem a lelkemnek is. Úgy érzem, minden testrészem erősödött a gyakorlásoknak hála – ráadásul megtanultam szabályosan emelni is, ami a munkában hasznos.”


Papp Andrea

Kommunikációs és marketing menedzser

Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft.

„A jóga kikapcsol, erőd ad, elmélyít, átmozgat. Mindig azt gondoltam, hogy ez nem nekem való. Nem vagyok se hajlékony, se igazán edzett. Valamiért mégis kipróbáltam, és ma már nem tudom elképzelni nélküle az életem. Az oktatómnak köszönhetően megtanultam örülni minden apró fejlődésnek, és élvezni ezeket a kis sikereket. Először tanultam meg igazán figyelni magamra, a testemre és a bensőmre is. Megtanultam lelassítani, koncentrálni, kikapcsolni. És miközben én magamra figyelek, az oktatóm rám figyel: segít, biztat, motivál. Minden alkalommal érzem, itt jó helyen vagyok.”


Kubus-Farkas Zsuzsa és Kubus István

„A férjem hozott el először a Belvárosi Jógastúdióba körülbelül két évvel ezelőtt. Sokáig együtt is jártunk az órákra. Tetszett a változatosság, hiszen aktívan sportoltam – kézilabdáztam és futottam – mellette. Meg aztán nagyon jól le tudtam nyújtani minden izmomat jóga közben, és teljesen kikapcsoltam. Miután terhes lettem, nem is volt kérdés, hogy a kismamajógára is járni fogunk. Nagyon sokat segített a relaxációban, a szülésre való felkészülésben, lelkileg is igazán rá tudtam hangolódni életünk egyik legfontosabb eseményére. Emlékszem, egy keddi napon szültem, de még az azt megelőző szombaton is jógáztunk. Most már 5 hónapos a kislányunk, a jóga pedig továbbra is ugyanazt adja nekem: magamra tudok fókuszálni, és nem mellesleg érzem, hogy kezdem visszanyerni a régi formámat.”


Hankó Vanda

Hely, nekem – mondja a Helynekem társtulajdonosa, programszervezője a Belvárosi Jógastúdióról. Vanda Hankó pontosan tudja, mit jelent a csend – hiszen nagyon jól ismeri a dübörgő klubéletet. Ha ő azt mondja, a jóga: béke, mi elhisszük neki!

„Nem is olyan régen történt: elképzeltem, hogy van egy hely, ahol magam lehetek. Elmentem az első jógaórámra Vikihez, és megtaláltam azt a helyet, ahol szavak nélkül beszélgetek magammal, észrevétlenül kerülök jó kapcsolatba a testemmel, és hétről hétre új mozgásformák épülnek be az életembe. Testmozgást végzek úgy, hogy közben az oktatóm finoman rávezet arra, mi az én szépségem a jógában. Elcsendesedek, mert a jóga könnyedén veszi el a hétköznap zaját; elmélyülök, mert a jóga képes megtanítani a belső koncentrációra; felfrissülök, mert a jóga erőt ad testnek és léleknek. A Belvárosi Jógastúdió lett az én tökéletes világ elől elvonulós helyem.”


dr. Reinecker Szandra – ReinArt

Tanítványból oktató: Szandra Reinecker fájós gerinccel ismerkedett meg a jógával, ma pedig már ott tart, hogy részt vesz a stúdió oktatói képzésén! Története sokunk számára példaként állhat – és egyben rávilágít arra is, hogyan tudunk úgy dolgozni testünkkel, hogy közben kíméljük, de egyben meg is erősítjük. ??

„A jóga számtalan pozitív hatását megtapasztaltam, a leghasznosabbak közé tartozik, hogy a 21. század rohanó, ingergazdag világában is segít lecsillapítani az elmét, ezzel hozzájárul mentális egészségem fenntartásához. Úgy érzem, kiegyensúlyozottá tett. Emellett erősíti is a fizikumomat, mozgásszervi problémákat gyógyít és megelőzi azok kialakulását. Három éve ismerkedtem meg egyébként Vikivel és a stúdióval; akkor gerincproblémáim voltak, amelyek a fizikoterápiás kezelések ellenére sem szűntek meg. Viki gerincjóga óráinak látogatója lettem és rövid időn belül megszűntek a panaszaim. A jóga szeretete azóta is megmaradt: jelenleg a stúdió oktatói képzésén veszek részt, hogy mélyebben elsajátíthassam a jóga elméleti és gyakorlati elemeit.


Kujan István

újságíró

Miskolci Napló, minap.hu

Vallásos embernek tartom magam. Hiszek valakiben, aki befolyással bír a sorsomra, mindig jó útra terel, még ha az rögös is néha. Kérdezhetitek, hogy akkor mi szükségem a jógára? Az állóképesség növelése csak egy dolog, nem is ez a fő üzenetem. Már az első órák egyikén felfedeztem, hogy a napi terheimtől sikerült megszabadulnom a másfél óra alatt. Aztán mindez csak mélyült. Nem akarok politizálni, de ki kell mondanom: a gyakorlások végére nem egy „démonnal” sikerül megküzdenem. Harag, türelmetlenség, irigység, kishitűség – mindezekkel szembe tudok már nézni, erőt nyerek a harchoz a jóga által is. És ebben az oktatómnak óriási szerepe van. Hálás vagyok, hogy Vikit megismerhettem – ez például egy kifejezetten sima és örömökkel, épüléssel teli ösvénye az életemnek.