Telefonszám:

+36 70 290 50 40

e-mail:

belvarosijogastudio@gmail.com

Nyitvatartási idő:

Hétfő - Vasárnap órarend szerint

A Yin és a Yang két olyan energia, olyan minőség, ami mindenben megtalálható, a testünkben, az életvitelünkbe, az évszakok változásában, és az egész Világban körülöttünk.
A Yin inkább egy lassú, befelé forduló, nyugtató energiát jelent, a Yang pedig egy aktív, kifelé forduló, dinamikus minőséget. Ez a két energia nem létezik egymás nélkül, ketten együtt alkotnak egy tökéletes egészet.
A legtöbb ember inkább Yang orientált, aktív életet él, nagyon sok külső ingerrel, hosszú munkaórákkal és állandó rohanással. Ez önmagában nem rossz dolog, mert így sok mindent lehet elintézni, de hosszú távon kimerüléshez, kiégéshez és stresszhez vezethet. Emiatt jó ötlet lehet a mindennapokat megfűszerezni több nyugodt, befelé forduló tevékenységgel.
Egy Yin és Yang jóga óra ennek a két energiának a figyelembe vételével épül fel. A Yang minőség egy dinamikus Vinyasa flow gyakorlásban jelenik meg, napüdvözletekkel és aktív, erősítő pózokkal. A Yin energia pedig hosszabban kitartott yin típusú, restoratív jóga pózokban, meditációban és relaxációban jelenik meg. A yin rész finoman nyújtja az izmokat, lazítja a kötőszöveti hálót, segít befelé fordulni és elengedni a feszültséget és a stresszt.